Vapremo

Az AK-S Kft. fejlesztése, kifejezetten benzinkutak számára készült. A pisztolygőz visszaszívó rendszerek megfelelő működését ellenőrző szenzor a hatékonyság mérése és kiszámítása mellett
más funkciókat is elláthat. 

Ezt kihasználva a mérnökgárdánk egy olyan rendszert hozott létre, amellyel a szenzor által kiértékelt adatok alapján, a töltőállomásokon elhelyezett kutakat monitorozza és folyamatosan információt ad róluk.

Ezen adatok megfelelő elemzésével, 
számos kút alkatrész meghibásodását előre tudjuk jelezni, vagy
– a bekövetkezett hiba esetén –
a szerelő alkatrésszel előre készülve tud a javítás helyszínére érkezni.
Ennek köszönhetően a javítási idő is jól tervezhetővé válik, így időt és pénzt takarít meg, a hibaforrás pontosabb behatároltságának köszönhetően.
Rendszerünk alkalmazásával a kutak gazdaságosabban és kiszámíthatóbban működtethetők / üzemeltethetők. 

A fejlesztésünk növeli a kutak megbízhatóságát, emiatt precízebb, kiegyensúlyozottabb üzembiztosságot eredményez.

Kondenzátorvizsgáló

A nagyfeszültségű kapcsolóberendezések nehezen megközelíthető berendezéseinek vizsgálatára hoztuk létre ezt a prototípust.


A robot bluetooth-on keresztül irányítható, képes elmozdul ni két egyenes (a kör keresztmetszetű berendezés hossztengelye és ado tt sz ögű  húrja) mentén, majd a megfelelő pozícióban körbejárja a vizsgálandó részegységet és a hordozott endoszkóppal képeket készít a vizsgálandó területrő l.

Pálinkafőző

Ahogy a házi pálinkafőzők terjedtek az előző évek szabályozásai nyomán, úgy nőtt az igény a minőségi pálinka főzésére.

A jó pálinka egyik alapfeltétele a precíz kivitelezés. 

Megfelelő szenzorokkal és beavatkozási eszközökkel részben meg tudjuk figyelni, részben pedig reprodukálni tudjuk egy-egy jó főzésünket, miközben folyamatosan egyre többet tudunk meg rendszerünk működéséről. 

Az izgalmas felfedezőúton egy egyszerű szettel indultunk el, amely hőmérsékletek mérésére és rögzítésére alkalmas, majd a hőmérsékleti adatokból kialakított döntési algoritmusok szerint tudjuk relék segítségével szabályozni tetszőleges ponton a főzést.

Buszok tankolása

Vajon, miért nem tudtak időben hazamenni a buszsofőrök, ha egyszer nem volt forgalmi akadály és pontosan érkeztek a garázsba? 

Miért kellett néha 90 (!) percig várakozni, 
mire letehették a műszakot? 

Ezt a problémát oldottuk fel a buszok mozgásának modellezésével és a sorbanállási probléma okának feltárásával.

Vegyi üzem felülvizsgálata

FELTÖLTÉS ALATT!

Kérjük válaszd ki 
a megfelelő projektet!